קיבוץ גונן
קבוץ גונן שוכן בקצהו הצפון-מזרחי של עמק החולה, למרגלות רמת הגולן. באוגוסט שנת 1951 עלו המייסדים על הקרקע – ניסיון נוסף של פיקוד הנח"ל לממש את העיקרון שאת גבולות המדינה יקבעו המחרשה והשלח. כשנה היה המקום מחנה צבאי לכל דבר ורק בשנת 1952 הוכרז כישוב אזרחי.
עד מלחמת ששת הימים סבלו חברי גונן מתקריות אש לא מעטות של שכניהם הסורים, ואפילו שילמו בחייהם של כמה חברים ובפציעתם של אחרים. בנוסף אימצו לעצמם החיילים הסורים תחביב להצית את שדות המרעה של גונן ולשדוד את הפרות שרעו בהם. שעות רבות בילו ילדי הקבוץ וחבריו במקלטים מאימת ההפגזות החוזרות ונשנות.
קבוץ גונן התפרנס שנים רבות מענפי החקלאות השונים. המקום נודע בגן הירק המשגשג, בעדר הבקר, בלולי תרנגולי ההודו, בבריכות הדגים בדיר העיזים, בשטחי האספסת והכותנה, במטע צפצפות ייחודי ובמטע תפוחים ואגסים גדול ומפואר. מאוחר יותר הוקמו שני מפעלי תעשייה שהפנו את חלק מהחברים לכיוון הייצור התעשייתי.
הקבוץ גדל והתבסס, והוא מונה 140 חברים ו-150 תושבים וילדים. כיום פועלים בו ענפים חקלאיים כמו: פרדס אשכוליות, גידולי שדה, לולי תרנגולות, עדר בקר בצידם של ענפים אחרים כמו: מוסך גדול המשרת את כל האזור, מרכולית המסבירה פניה לשכנינו ולתיירים מזדמנים.